HEJDÅ!

Jag slutar blogga på den här sidan. Ni hittar mig på http://hordokht.tumblr.com/


Medan det känns som att världen går under....


Världen håller på att gå under, och jag tycker synd om mig själv för att jag är sjuk och har feber. Khaddafi är galen, kvinnor blir våldtagna i Kongo (tyvärr inte bara där), Japan är i kris....Ja, listan kan bli längre om man vill.
Igår var jag på Fotografiska och såg tre utställningar innan jag insjuknade i feber. Två av utställningarna var vackra och otroligt enkla och sköna att ta till sig, men sen kom det en fruktansvärd utställning som väckte mycket känslor och tankar. Gå gärna dit och se den utställningen.
http://fotografiska.eu/Museet/Utstaellningar/Intended-Consequences
Ofta känner man sig bara maktlös och ledsen när man ser en dokumentär eller nåt annat som belyser en kris eller en jobbig situation, men jag tror verkligen att vi kan göra en förändring. Men det kräver "lite" tid av våra fantastiska liv, och det verkar inte som att vi vill lägga ner den tiden.
Det är så jävla skönt att gå omkring i sin härliga bubbla som består av konsumtion, reality-tv och så lite träning för att döva fetmaångesten. Fan va skönt det är! Det är jävligt gött, eller hur?

/H


NU SKA DET SKRYTAS HÖRNI

Jag är väldigt kluven när det gäller att skriva i min blogg ibland. Och jag tycker att de flesta människor har en blogg för att kunna skryta om sina liv och få bekräftelse. Men vad fan vill jag göra? Varför skriver jag ibland om "viktiga" saker, ibland om meningslösa saker och ibland bara om nåt som jag är irriterad över. Jag tycker inte man behöver bestämma sig för att skriva på ett visst sätt eller bara skriva om vissa ämnen. Bloggen handlar ju främst om mig, och jag behöver skriva om mig själv (det är ju uppenbart), och vad jag tycker och tänker om livet.
Ibland vill jag skryta om mitt nya jobb, andra gånger vill jag skryta om min kille som är rolig, snygg och otroligt smart. Och denna impuls försöker jag stoppa för att jag ogillar skryt, det är ett tecken på osäkerhet. Fast jag har ju fel, uppenbarligen tycker ju jävlig många att deras liv är perfekta och dom vill gärna framstå som framgånskrika individer. Men är man framgångsrik om man måste säga och skriva det hela tiden? Det känns som att man då försöker bara övertala sig själv och alla andra om nåt som inte är sant.
Jag kommer nu att släppa alla hämningar och skriva om saker som jag är glad över i mitt liv och jag vill veta om detta är ok, självklart är detta sanningar.
Saker jag är glad över just nu:
  • Jag jobbar på Strix som redaktör för ett ganska menlöst men trevligt program.
  • Mina nuvarande kollegor är fina människor.
  • Jag har en pojkvän som är nästintill perfekt och jag älskar honom.
  • Jag ska resa till Palma i Maj.
  • Jag ska resa till New York i Maj.
  • Jag bor i en sekelskifteslägenhet i vasastan med 2 st kakelugnar (som fungerar), stor balkong i söder och tegelvägg a la NY i köket.
  • Jag äger snygga möbler.
  • Jag har haft en extremt jobbig uppväxt som har format mig.
  • Jag har en fantastiskt bror som gör mig stolt varje dag och jag älskar honom till döds.
  • Jag har en snäll mamma som jag älskar.

Det känns vidrigt att skriva ovanstående saker, fast det är sant. Nästa gång skriver jag kanske om saker som gör mig till en olycklig människa ibland. Det kommer också kännas helt miffo att skriva om hemska privata tankar på en blogg.... Jag skulle såklart kunna bara skriva om saker som inte betyder särskilt mycket för mig bara för att få fler läsare. Men jag kommer skämmas för att jag ljuger för mig själv, och för er då.

Ska hoppa in i duschen nu och sen hänga med min perfekta kille och min perfekta kompis Sara Colliander. Och sen ska jag på en perfekt födelsedagsfest ikväll hos en annan perfekt vän som heter Sara Welander.

/H

RSS 2.0