blyg eller gåpåig....

Jag och en vän pratade idag om blyghet och blyga människor. Det är ju väldigt gulligt med blyghet i viss mängd, men när det går till överdrift och när man inte längre kan kommunicera med andra människor blir det väldigt ansträngt för omgivningen.

När jag och min vän pratade idag så tänkte jag tillbaks på en kollega jag jobbade med för ca 1 år sen. Han är väldigt blyg, men på ett fint sätt och artigt sätt. Och det är ju bara härligt när nån är trevlig men inte för gåpåig, för det finns en del jobbiga typer som tvångspratar jättelänge med en i köket på jobbet. Den gåpåiga sorten av människor som inte känner av när de ska sluta prata, när man långsamt börjar gå därifrån och samtidigt tittar på klockan och ändå förstår de inte att "det är dags att sluta prata nu".

Sen finns det andra som är blyga och hjärndöda och inte kan hälsa på folk. Det är det värsta som finns, folk som inte hälsar för det tillhör ju faktiskt vanlig hyfs. Ibland kan jag själv vara disträ och inte hälsa, men då skäms jag lite och hälsar nästa gång man träffas.

En annan sak som är intressant är när folk vill adda en på FB, och vi blir väldigt ytliga vänner. Men sen hälsar de inte när man ses. Varför vill man vara vänner på Facebook om man inte kan hälsa när man ses. Sen finns det så klart människor som man addar som man knappt vet vilka de är, och det är väl en annan femma.
Personligen blir jag blyg ibland när jag känner mig lite förälskad i nån.

/H

För få blattar som spelar innebandyJag tittar just nu på SVT sportnyheter och de har på allvar gjort ett inslag där dom diskuterar att det är för få invandrare som spelar innebandy. Vad fan betyder det? Vem bryr sig om det? Vad vill de säga oss? Ska vi tvinga massa nysvenskar att spela innebandy nu? Är det ett patetiskt försök till att integrera invandrare in i samhället?
Är detta istället för Folkpartiets förslag till språktester? (nu ska alla spela innabandy för att bli svenskar)
Varför ska vi bry oss om hur många invandrare det är som spelar innebandy?
Vem kan svara på dessa frågor, för jag vill ha svar!!
Det är många med invandrarbakgrund som spelar fotboll konstaterade reporten.... Ja, och vad betyder detta? Inte ett skit förrutom att många nysvenskar inte känner sig bekväma med att spela innebandy med några grabbar i Vallentuna och sen dricka öl efteråt. Invandrarkillar känner sig kanske inte bekväma i den miljön. Det finns så klart många olika svar på detta fenomen.
MEN, vem fan bryr sig förrutom redaktionen på SVT och den där märkliga reportern som på riktigt tycker att det här ett problem som ska belysas för hela svenska folket.

H

Jag kanske har börjat bry mig om vad andra tycker

Nu för tiden är jag lugnare, jag säger inte allting jag tänker på högt. Det var längesen jag gjorde det nu. Ibland blir jag ilsken under stress och mina kollegor på redaktionen hör mig svära och säga könsord, och då skrattar de eller blir nervösa, sen är jag lugn och glad igen (jag är inte ensam om detta beteende). Det tar inte lång tid innan jag samlar ihop mig och tänker att jag är 29 år nu och jobbar som redaktör.... Jag kan ju inte bete mig hur som helst. Jag måste vara mogen och låtsas att jag kan ta mogna beslut. Jag kan ju inte vara galen och knäpp men ändå ta mogna och genomtänkta beslut. Går det ihop verkligen? Ja, det gör det. Jag tycker att Anders S Nilsson är ett utmärkt exempel på detta (jag är inte ironisk nu).

I flera år har jag jobbat med mig själv för att lugna ner mig och inte vara den "galna tjejen" som säger det alla andra tänker på.

Men jag orkar inte hålla på så här längre, man känner sig platt och det känns som om man har blivit en total tönt. Och den andra sidan av ens personlighet sipprar ju ändå fram, det gör mig bara ännu mer obekväm eftersom den sidan känns hämmad. Det är många delar i ens personlighet som försvinner när man försöker passa in. T ex blir jag väldigt lätt engagerad i världens orättvisor....och jag behöver uttrycka det fast jag gör inte det av någon anledning. Man kan ju undra vad det är som stoppar mig förrutom mig själv.
Jag kanske har börjat bry mig om vad andra tycker.

/HRSS 2.0