Facebook

Facebook kan vara trevligt när man upptäcker att en människa som man trodde var korkad helt plötsligt skriver nåt vettigt. Men oftast skriver alla inklusive mig själv bara strunt. Och jag vill verkligen understryka att jag också gör det. Det hela går ut på att bli bekräftad eller bekräfta andra för bara några sekunder...sen går man vidare.
Det är helt ok. Jag förstår att det finns människor som har tråkiga liv och de har självklart också all rätt till att få bekräftels och att få känna sig sedda. Men det finns ett stort MEN! MEN varför?
Varför vill man skriva om sina snoriga ungar? Varför vill man skriva att man är bakis? Varför vill man lägga upp bilder på 40 st tomma ölburkar i ett pyramidliknande konstverk? Eller det tråkigaste av allt, varför vill man berätta att man bakat en sockerkaka?
Nu menar jag inte att man bara ska skriva intelligenta och spännande "status update", men nu när man ändå har chansen att synas vore det trevligt om man skrev nåt som faktiskt intressarar andra mänskliga varelser, å andra sidan är ju många av oss faktiskt intressarade av att läsa eller titta på INGENTING, ett bra exempel på detta fenomen är alla märkliga bloggar där man skriver om sin "speciella" frukost som består av ägg, juice och rostat bröd.
Om du inte har nåt att skriva om, så skriv inte. Försök att bara vara tyst....prova hur det känns.
Vad tycker du? Vilken är den tråkigaste statusupdateringen du har läst?

/Puss H


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0