Avundsjuka, en riktig sjukdom.

Har ni nån gång kännt er avundsjuka? Jag har gjort det iaf, och det var hemskt. Jag vill aldrig känna så igen.
Det är en klibbig, jobbig, störd, oftast väldigt onödig känsla. Vissa människor har helt enkelt flyt i livet medans andra inte har det. Men dom som inte har karriären, mannen, snygga kroppen, innerstadslägenheten, ungen, hunden, bilen....ska dom alltid må dåligt över att dom saknar nåt av dessa ingredienser? Eller ska dom istället fokusera på att få alla dessa "ovärdeliga" ingredienser. Man kan ju inte få allt här livet, det vet vi ju! Och det vore ju extremt tråkigt att leva om man hade allt, man vill ju hela tiden ha olika mål att sträva mot.
Men tillbaka till avundsjukan.
Jag vet att många av mina vänner ibland är avundsjuka på mig och Arvid, och har till och med sagt det rakt ut men många vet ju faktiskt inte vad ett par har gått igenom eller hur vår relation ser ut när inte vi är med andra.
Vissa är avundsjuka på min familj som är så himla "galna" men nån i familjen kanske är "galen" på riktigt och det är inte så himla "crazy".
Man borde helt enkelt tänka sig för innan man släpper fram avundsjukan, om inte man blir peppad av den känslan. Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med det här inlägget, förrutom att jag är trött på avundsjuka. Speciellt vi kvinnor borde sluta upp och vara avundsjuka på varandra, jag tror inte att män håller på och jämför sig själva med varandra på samma sätt.

- Lisa kan äta allt, och går ändå inte upp i vikt.
- Nähe, vem fan bryr sig. Har du anlag för fetma får du träna mer och äta mindre. Det är bara att acceptera det faktumet. Köp ett medlemskort på Sats.

- Anna har så himla lätt för att träffa killar.
- Jaha, kul för henne. Fråga henne hur kvinnan förför män och lär dig av henne.

- Peter och Karin har köp hus i Bromma och hon har aldrig behövt lyfta ett finger, hon är så jäkla bortskämd.
- Och vad fan betyder ett hus i Bromma egentligen? Inte ett jävla skit, det är bara ett hus.

Vi kvinnor måste lägga ner det här tramsandet, tyvärr har vi vuxit upp i en kultur där vi från dagis har lärt oss att jämföra oss med andra tjejer. Men kan vi inte försöka ändra på det nu?
Annars kommer avundsjukan bli kvinnans undergång.


Kommentarer
Postat av: Doctor Phil Wannabe

Jag säger som min hus guru Dalai Lama: Var har avundsjuka, ilska, bitterhet och svartsjuka någonsin tagit dig? Bli av med dessa och bli fri.

2008-11-15 @ 15:24:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0